17 Nisan 2008 Perşembe

Berger Kuveyt'te ortak arayışında

Toro Rosso'nun ortak sahibi Gerhard Berger, Kuveyt merkezli bir Formula 1 takımı oluşturmak için bu ülkede görüşmeler yapıyor.

Berger, Red Bull'un sahibi Dietrich Mateschitz'in Toro Rosso'daki yüzde 50'lik hissesini geçtiğimiz ay satılığa çıkarmasından sonra, yeni bir F1 takımı oluşturmak amacıyla görüşmelerine devam ediyor.

18 Mart'ta koşulan Avustralya GP'sinde Rus işadamı Roustam Tariko ile biraraya gelen Toro Rosso'nun ortak sahibi, bu kez Kuveyt'de kaynak arayışına girişti.

Arab Times gazetesi, Berger'in, Kuveyt Otomobil Federasyonu'nun zengin başkanı Anwar Bukhamseen'in davetlisi olarak bu ülkede temaslarda bulunduğunu yazdı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Berger, "burada büyük potansiyel var. Umarım bir gün bir Formula 1 takımı yaratabiliriz" dedi.

Avusturyalı eski F1 pilotunun, dünyadaki beşinci büyük petrol rezervine sahip Kuveyt'e önümüzdeki aylarda da bu konuyla ilgili ziyaretler yapacağı belirtiliyor.

Kuveyt için bir pist inşa edip Formula 1 yarışı düzenlemek yerini takım satın almanın daha mantıklı olacağını savunan Berger, "eğer ülkenin bir F1 takımı olursa 14 günde bir aksiyonun içinde yer alırsınız. Kuveyt'te bu oluşumun parçası olmak isteyen başka işadamlarıyla da görüşmeyi umuyorum" dedi.

0 yorum:

page counter