18 Nisan 2008 Cuma

Raikkonen McLaren'i gözardı etmiyor

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, son iki yarışta en yakın rakipleri BMW Sauber olmasına rağmen, Vodafone McLaren'i kesinlikle hafife almadığını söyledi.

Raikkonen, BMW'nin bu sezon üç yarışta da podyuma çıkmasına ve iki hafta önce Bahreyn'de iki aracıyla da McLaren'in önünde finişe ulaşmasına rağmen, bu durumun kolayca değişebileceğini vurguladı.

Sıradaki üç yarışın çok farklı pistlerde koşulacağına dikkat çeken Ferrari'nin dünya şampiyonu pilotu, "Barcelona araçlar için en zor pistlerden biri, ondan sonra Türkiye ve Monaco yarışları var. Herşey tersine dönebilir" dedi.

Son iki yarışta elde ettikleri üstünlüğü korumak istediklerini belirten Raikkonen, "BMW geçen yarışta McLaren'den daha güçlüydü. Ama Barcelona testinde neler yaptıklarını yarışta göreceğiz" diye konuştu.

Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton'daki forma düşüklüğünü de McLaren takımının genel durumuna bağladı:

"Elinizdeki araç bir önceki yıla göre daha iyi değilse, hata yapmama ihtimaliniz düşer. Bu kaçınılmaz bir durumdur."

Sadece son gün piste çıktığı Barcelona testinin diğer günlerinde neler yaşandığından habersiz olduğunu ifade eden Raikkonen, "ama Renault'nun yeni adımlar attığını duydum, Eğer gerçekten adım attılarsa bu herhalde ileri doğru olmuştur" dedi.

Yeteri kadar test imkanı bulamadığı için Ferrari'nin yeni burnu hakkında değerlendirme yapmasının zor olduğunu dile getiren Fin pilot, "ama takım hafta boyunca gerekli denemeleri yaptı ve iyi görünüyor. Bizim için küçük ama kayda değer bir ilerleme" ifadelerini kullandı.

0 yorum:

page counter