17 Nisan 2008 Perşembe

Vettel Red Bull Racing yolunda

Red Bull'un danışmanı Helmut Marko, kardeş takım Toro Rosso'da yarışan Sebastian Vettel'in gelecek sezon büyük ihtimalle Red Bull Racing'e geçeceğini açıkladı.

Autosport'un web sitesine konuşan Marko, Sebastian Vettel'in gelecek sezon Red Bull'da yarışacağı iddialarında gerçeklik payının fazla olduğunu söyledi.

Marko, "Vettel çok özel ve yaşına oranla fazlasıyla olgun bir pilot. Aracın içindeyken çok atak olabiliyor, ama aynı zamanda teknik ve altyapısı sağlam. Sekiz yıldır bizimle birlikte ve sözleşmesi gelecek birkaç yıl için de devam ediyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl henüz 19 yaşındayken BMW Sauber ile ABD Grand Prix'sinde sekizinci olarak F1 tarihinde puan alan en genç pilot unvanını alan Vettel, bu sezon ilk üç yarıştan puansız ayrıldı ama yine de Toro Rosso'da etkileyici bir performans sergiledi.

Toro Rosso'nun ortak sahibi Gerhard Berger, "Vettel'in gelecek üç yıl için Red Bull ile sözleşmesi var, Red Bull Racing ile değil. Ama önümüzdeki yıl nerede olur bilemem" dedi.

Red Bull'un sahibi Dietrich Mateschitz, Formula 1'deki kural değişiklikleri nedeniyle Toro Rosso'daki yüzde 50 hissesini 2010 yılından önce satmak istiyor.

Halen griddeki en yaşlı pilot ikilisine sahip Red Bull, 37 yaşındaki İngiliz David Coulthard ve 31 yaşındaki Avustralyalı Mark Webber ile mücadele ediyor.

0 yorum:

page counter