22 Haziran 2008 Pazar

fernando alonso renault hızını geliştirmesi lazım

Yarış öncesinde sezonun ilk podyum finişini gerçekleştirebileceklerini kaydeden İspanyol pilot kötü bir yarış performansı sonunda mücadeleyi sekizinci sırada tamamladı.

Yarış hızının yeterince iyi olmadığını belirten Alonso, "Stratejimizin kötü olduğunu düşünmüyorum. Fakat daha iyi bir yarış hızına ve yeterince hızlı mücadele etmemiz gerekiyor. Bu olduktan sonra iyi veya kötü yarış stratejisi mesele değil" dedi.

Rakiplerinden yaklaşık 1 saniye kadar yavaş kaldığını, bunun ise büyük bir zaman olduğunu söyleleyen Alonso, "Kötü bir start oldu. Çıkışta doğru bir yol bulamadım ve birkaç pozisyon kaybettim. Yarışta da yeterince hızlı değildik. Araç dünkü kadar iyi değildi. Belki hava sıcaklığının düşük olması lastikleri etkilemiş olabilir" diye konuştu.

Alonso ayrıca, "Böyle bir sonuçla da karşılaşabileceğimi biliyordum. Podyum finiş bizim için en iyi sonuç olacaktı. İyi bir iş çıkarabilseydik bunu başarabilirdik ama öyle olmadı" dedi.

İspanyol pilot, "Ancak herşeye rağmen gerçekçi olmak zorundayız. Bizden çok daha üstün araçlara karşı mücadele ediyoruz. O yüzden yapılabilecek birşey yok" dedi.

0 yorum:

page counter