18 Haziran 2008 Çarşamba

McLaren Mercedes CEO'su Martin Whitmarsh soruları cevapladı

McLaren Mercedes CEO'su Martin Whitmarsh, Fransa Grand Prix öncesnide MP4-23'ün performansı, takımın yarış stratejisi ve Lewis Hamilton'ın sıra cezası hakkındaki soruları cevapladı.

S: Yarışlar tekrar Avrupa'ya dönüyor, MP4-23'le burada rekabetçi kalmayı sürdürme konusunda kendinize ne kadar güveniyorsunuz?

MW: Geleneksel olarak Monako yarışlarında her zaman iyiydik. Kanada'da da güçlü bir performans gösterdik. Yarışı puansız bitirdik ama performansımız cesaret verici. MP4-23'de ciddi ilerlemeler kaydettiğimizi düşünüyorum. Ancak Kanada'da tabii bunu sonuca yansıtamadık. Fakat Fransa'ya da güçlü bir şekilde gidiyoruz.
Kış sezonundaki geliştirme programlarındaki hedeflerimizden biri de, aracın yüksek hız performansını iyileştirmekti. Hem Magny-Cours hem de Silverstone bize bunu gösterme fırsatı sağlayacak.

S: Peki, Lewis 10 sıra geriden başlayacak, bu durumun üstesinden nasıl geleceksiniz?

MW: Açıkçası sadece bir araçla sahada sonuca gitme imkanına sahip olduğumuzun farkında olarak Fransa'ya gidiyoruz. Dolayısıyla işimiz normaldekinden biraz farklı olacak. Fakat her iki araçtan da maksimum performansı çıkarmayı hedefliyoruz. Bu noktada Lewis de, Heikki de kendilerine çok güveniyorlar. Şüphesiz yarış için en iyi stratejiyi belirlemek ve sonucu almak için, stratejistler ve mühendislerle yoğun bir şekilde çalışacaklar.

0 yorum:

page counter