28 Haziran 2008 Cumartesi

Robert Kubica BMW Sauber'i uyardı

Robert Kubica, BMW Sauber'in Fransa Grand Prix'deki performans kaybını hafife almaması gerektiğini belirterek, takımın buna gerekli tepkiyi göstermek zorunda olduğunu, aksi takdirde arkadan gelen güçlü takımların gerisinde kalma riskiyle karşılaşacağını söyledi.
BMW Sauber, Montreal'de Kubica ve Nick Heidfeld'le duble yaparak tarihi bir başarıya imza atmış ancak Magny-Cours'ta zayıf bir performans ortaya koymuştu.

Kubica resmi Formula 1 sitesine yaptığı açıklamada, "Magny-Cours'ta Ferrari ile aramızda sezonun en büyük farkını gördük. Bu durum, diğer bazı takımların, bizimle aralarındaki farkı kapatmasıyla daha da belirgin ortaya çıktı" dedi.

Polonyalı sürücü, "Bu, çok ciddiye almamız gereken, derhal reaksiyon göstermemiz gereken bir sinyal" ifadelerini kullandı.

Şu an tepedeki takımlara karşı rekabet edebilecek hıza sahip olmadıklarını kaydeden Kubica, "Sezonun ilk yarışlarındaki rekabet seviyemize geri dönmemiz için bazı etkili yenilikler yapmamız gerektiği sır değil" dedi.

Kubica, "Magny-Cours'ta kaçırılan podyum, diğerlerinin sorun yaşamasına güvenemeyeceğimizi gösterdi" diye konuştu.

BMW Sauber'in zirve mücadeleden kopacağı yönünde endişesi olmadığını ancak Toyota ve Renault gibi orta gruptaki takımların da üst sıraları zorladığını söyledi.

Bu nedenle Silverstone ve Hockenheim'daki yarışların kendileri için dönüm noktası olacağını ve bu yarış sonrasında klasmandaki sıralamanın belirgin hale geleceğini ifade etti.

Fransa GP'yi beşinci sırada bitirmesine rağmen sürücüler klasmanında ikinci sırada yer alan Kubica, şampiyonluk mücadelesinde üstlerdeki yerini korumayı umduğunu belirterek, "Şampiyonada ikinci sırada bulunmamın şans eseri olduğunu düşünmüyorum. Bununla birlikte şu an hala kendimi şampiyonluk mücadelesinin dışında hissediyorum. Bunun aksini herhalde, Brezilya'da hala iddiam olursa söyleyeceğim" dedi.

0 yorum:

page counter