13 Haziran 2008 Cuma

Formula 1 lastik tedarikçisi Bridgestone, önümüzdeki beş yarışta kullanılacak lastikleri açıkladı.

Buna göre Bridgestone, Hockenheim'daki Almanya Grand Prix'de takımlara medium ve hard lastikler verecek. Bu, Hockenheim'da kullanılan ilk lastik kombinasyonu olacak.
Macaristan'da ise soft ve super soft hamurlu lastikler kullanılacak. Bridgestone aynı lastikleri Valencia'daki yeni yarışta da kullanacak.

Hard ve medium bileşenli hastikler ise Spa ve Monza'da takımlara verilecek. Geçtiğimiz yıl ise medim ve soft lastikler kullanılmıştı.

Bridgestone Motor Sporları Direktörü Hirohide Hamaşima, "Sezonun ilk yedi yarışında analiz ettiğimiz bilgiler, önümüzdeki yarışlardan beşi için kullanacağımız lastikleri belirlememize imkan sağladı" dedi.

Hamaşima, "Geçen yıl Hockenheim'da yarışmadık. Bu, bu tip lastiklerle buradaki ilk yarışımız olacak. Valencia da tabii sokak pisti olarak ilk yarışacağımız pist. Burası hakkında elimizde daha önceden kaydedilmiş bilgiler yok. Her bir yarışta pistin özellikleri hakkında birşeyler öğrenmek güzel olacak" diye konuştu.

Hamaşima, "Spa ve Monza için daha sert hamurlu lastikler ayırdık. Buralarda 2007'deki gibi medium ve soft yerine hard ve medium lastikler kullanacağız" dedi.

0 yorum:

page counter