30 Eylül 2008 Salı

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, finişe ulaşamadığı Singapur yarışından sonra yaptığı açıklamada şampiyonluk şansının kalmadığını söyledi.

Raikkonen, puan alamadığı üst üste dördüncü yarışın ardından şampiyonluk mücadelesinin kendisi için sona erdiğini kabul etti.

Singapur'da beşinci sırada giderken bitime dört tur kala duvara çarpan geçtiğimiz yılın şampiyonu, sezonun tamamlanmasına üç yarış kala lider Lewis Hamilton'ın 27 puan gerisinde yer alıyor.

Raikkonen, Singapur yarışının kendi durumunu fazla değiştirmediğini ancak kaybettiği puanların, liderliği Vodafone McLaren Mercedes'e kaptıran takımı Ferrari için önemli olduğunu söyledi.

Fin pilot, "şansım zaten yarış öncesinde de çok azdı. Takıma puan kazandıramadığım için üzgünüm. Gelecek yarışta daha iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.

Raikkonen, Hamilton'ın yedi puan gerisinde bulunan takım arkadaşı Felipe Massa'nın yardımcısı rolünü üstlenme konusunda ise belirsiz konuştu:

"Takımın ne istediğini biliyorum, dünya şampiyonu olmak istiyorlar. Neler olacağını göreceğiz. Ben de yarış kazanmaya çalışacağım ama şampiyonluk şansımın kalmadığı ortada."

Nisan ayındaki İspanya Grand Prix'sinden sonra katıldığı 11 yarışta birinciliği bulunmayan Raikkonen, bu durumun kalan üç yarışa hiçbir etkisi olmayacağını söyledi:

"Singapur'da birinciliğe oynayacak pozisyona geliyordum ama güvenlik aracı piste girince herşey bitti. Birkaç yarışta kazanma fırsatı yakaladık ama şansımız yaver gitmedi. Bırakmış değilim, sezonu birkaç birincilik alarak kapatmak istiyorum."

Kimi Raikkonen, çoğu kez kendisine yöneltilen konsantrasyon sorunu yaşadığı şeklindeki eleştirilere de kesinlikle katılmadığını sözlerine ekledi.

0 yorum:

page counter