10 Temmuz 2008 Perşembe

Alman basını, McLaren'ın ana sponsoru olan İspanyol bankası Santander'in 2009 ve sonraki dönemde Ferrari ile anlaşacağını ileri sürdü.

Alman Sport Bild dergisi, Santander'in İtalyan ekibiyle yapacağı iddia edilen anlaşmanın sezon başına 25 milyon avro değerinde olduğunu, ayrıca anlaşmanın çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso'nun Ferrari'ye transferini de kapsayabileceğini yazdı.

Santander, Fernando Alonso'nun Renault'dan McLaren'a transfer olması üzerine McLaren'a sponsor olma kararı vermişti.

Alonso'nun McLAren'da yaşadığı sıkıntıların ardından eski takımına geri dönmesiyle birlikte Santander'in de İngiliz ekibiyle işbirliğine son vermeyi düşündüğü ileri sürüldü.
Sport Bild'de yer alan haberde, Santander-Ferrari anlaşmasının Alonso'yu içine alacak şekilde genişlemesi durumunda yıllık 30 milyon avroya çıkacağı iddia edildi.

Bu arada Alonso Silverstone'da yaptığı açıklamada, 2009'da yarışacağı takımı belirlemeden önce Eylül ayı sonuna kadar bekleyeceğini ifade etmişti. Ferrari'nin ise Felipe Massa ve Kimi Raikkonen ile önümüzdeki yıl için anlaşması bulunuyor.

Bu arada Santander patronu Emilio Botin geçtiğimiz hafta Silverstone padoğuna gelmişti. İspanyol Diario AS gazetesi ise, Alonso'nun gelecek yılki takım arkadaşıın Kimi Raikkonen olacağını iddia ederek, geçtiğimiz hafta İngiltere'de çok kötü bir yarış çıkaran Massa'nın takımdan gideceğini belirtmişti.

Öte yandan sport.es internet sitesine konuşan Ferrari'nin test pilotu Marc Gene, "Bu söylentilerin doğru olup olmadığını bilemiyorum. Fakat Alonso takıma gelirse ister Kimi ile olsun ister Massa ile olsun bir problem olacağını sanmıyorum" dedi.

0 yorum:

page counter