30 Temmuz 2008 Çarşamba

Montoya eski takımı McLaren'i eleştirdi

Chip Ganassi Racing'de yarışan Kolombiyalı pilot, 2001-2006 yılları arasında Williams ve McLaren kokpitinde mücadele etmiş, sezon ortasında F1'den ayrılarak NASCAR'a geçmişti.

F1 kariyerinde yedi kez zafer yaşayan, yaklaşık 30 kez podyuma çıkan, 13 kez pole pozisyonu kazanarak, 12 kez en hızlı tur zamanını kaydeden Montoya, Formula 1'i özlemediğini belirterek, "Formula 1'de sizden robot olmanızı istiyorlar" diye konuştu.

Alman Sport Bild gazetesine konuşan Montoya, "Eğer güçlü bir kişiliğe sahipseniz, bu problem olacaktır. NASCAR'a geçtiğimiz için hiç pişman değilim" dedi.

Diğer F1 pilotlarını da eleştiren Montoya, "Herşeyden şikayet ediyorlar. Monako'daki gibi,
tünele girdiklerinde dikiz aynasındaki yansımadan bile şikayetçiler. F1'deki birçok insan, bunun bir spor olduğunu unutuyor. Örneğin McLaren, bu sporu çok ciddiye alıyor. Ron'la birlikte çok hoş bir akşam yemeği yerseniz, size 'nasıl gidiyor' der, ancak sonraki gün tümüyle bambaşka bir insan olur" dedi.

Montoya, "Kimi'yle ise, onla olup olmadığınızı farketmezsiniz, çünkü hiçbirşey söylemez. Konuşmayan birini tanımak oldukça güçtür, değil mi?" diye konuştu.

Formula 1'deki en güzel dönemini BMW-williams'la özellikle de Patrick Head'le geçirdiğini belirten Montoya, "Patrick her zaman düşündüğünü söyler, olduğu gibidir. Her zaman insanlarla çok kibar bir şekilde iletişim kurmaya çalışır" dedi.

0 yorum:

page counter