25 Temmuz 2008 Cuma

McLaren pilotu Heikki Kovalainen, Jerez testlerinin son gününde en hızlı isim oldu.

İngiliz ekibi ilk kez dün kullandığı boynuz kanatlar üzerinde çalışmaya devam etti.
Günün büyük bir bölümünü yeni ön kanat tasarımıyla sürüş yaparak geçiren Fin pilot sabah seansında, öğleden sonraya göre daha soğuk pist koşullarında kaydettiği 1:18.385’lik derecesiyle günü lider kapadı.

Bu arada McLaren boynuz kanatları gelecek hafta sonu Macaristan Grand Prix’de kullanıp kullanmayacağına henüz karar verebilmiş değil.

Toro Rosso pilotu Sebastien Bourdais, takımın Jerez’deki yüksek performansını sürdürerek günü ikinci sırada tamamladı. Fransız pilot en hızlı turunu oluksuz lastiklerle kaydetti.

Red Bull aracındaki David Coulthard ise Renault test pilotu Romain Grosjean ve Felipe Massa’nın önünde üçüncü sırada yer aldı. Bu arada Massa ikinci seansda son saatlere doğru köpek balığı sırtı motor kapağıyla piste çıktı.

Williams günü Kazuki Nakajima ile altıncı sırada tamamladı. BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld yedinci olurken, öğleyin aracının şikanda stop etmesi üzerine kırmızı bayraklar kaldırıldı.

Toyota test pilotu Kamui Kobayaşi testing ilk saatinde son virajdan çıkarak çakıl havuzuna saplandı. Japon pilot daha sonra seans bitimine dakikalar kala motor arızası nedeniyle pistte kaldı.

0 yorum:

page counter