1 Temmuz 2008 Salı

Peter Sauber'den Kubica'ya destek

Sauber takımının kurucusu Peter Sauber, Robert Kubica'nın takımın gelişimine yönelik yaptığı açıklamalardaki eleştirilere destek verdi.

Aynı zamanda BMW Sauber'in hissedarı ve danışmanı olan Peter Sauber, "Kubica daha fazlasını istiyor. Kendisiyle 2,5 senelik sözleşme yapmamızın nedeni tam da bu" dedi.

Kubica, Kanada GP'deki tarihi başarının ardından Fransa'da yaşanan düşüşle tehlike çanlarının çaldığını ve BMW Sauber'in Ferrari ve McLaren'la aradaki farkı kapatmak için daha sıkı çalışması gerektiğini ifade etmişti.

Sauber, İsviçre'nin Blick gazetesindeki köşesinde, "Robert'e bir adaya gitsen yanına alacağın üç şey nedir diye sorulmuştu. Robert'in cevabı ise, yarış aracı, lastikler ve yakıt, olmuştu. Sanırım bu herşeyi özetliyor" dedi.

Sauber, "Tamamen işine odaklanan bir sürücü. Tüm hayatını başarı üzerine kurmuş. Dimaği olarak korkunç bir güce sahip" ifadelerini kullandı.

Kubica'nın Fransa GP'de beşinci olmasından dolayı üzülmekte haklı olduğunu kaydeden Sauber, Polonyalı sürücünün daha büyük hedefleri olduğunu söyledi.

0 yorum:

page counter