19 Ocak 2008 Cumartesi

2009'dan itibaren bütçe sınırlaması geliyor

FIA Başkanı Max Mosley bütçe sınırlaması uygulamasına 2009'dan itibaren başlanacağını doğruladı. Bu hafta tüm takım patronlarına gönderilen yazıda, bütçe sınırlamasına yönelik önerinin, geçen hafta Paris'teki toplantıda önerinin yaygın destek görmesinin ardından hayata geçirilmesinin planlandığı söyleniyor.
Mosley tarafından gönderilen yazıda, bütçe sınırlaması kapsamı dışında kalan alanlar motor maliyetleri, pazarlama, promosyon ve takım patronlarının maaşları olarak belirtiliyor.

Mosley yazısında, 2009 itibaren başlamak suretiyle, motor dışındaki tüm harcama kalemleri üzerinde biri sınırlama olacağı, motor dahil özel promosyon harcamaları ve pazarlamanın bundan muaf tutulduğu ifade ediliyor.

Ayrıca çok çeşitli düzenlemeler olması nedeniyle özellikle hissedarların ve takım patronlarının maaşlarının da kapsam dışında kalacağı belirtiliyor.

FIA teknik danşımanı Tony Purnell ve takımların mali temsilcileri arasında 31 Ocak’ta Paris’te bir toplantı yapacağı kaydedildi.

Ardından bir Mali Çalışma Grubu’nun oluşturulurak Haziran 2008’den önce düzenlemelere son şeklini vermesi planlanıyor.

Bu arada bu konuda gerekli programın belirtilen tarihe kadar uygulanamaması halinde Mosley, rüzgar tünel yasağı gibi çok daha radikal maliyet düşürücü tedbirlerin uygulanacağı uyarısında bulunuyor.

0 yorum:

page counter