15 Ocak 2008 Salı

Karşınızda BMW Sauber F1.08

BMW Sauber, Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen törenle 2008 aracının lansmanını yapan dördüncü takım oldu. Yeni F1.08, Geçtiğimiz sezon üstün bir performans sergileyen ve bu yıl zirve mücadelesinde yer almayı hedefleyen BMW Sauber'in, 2005'ten bu yana ürettiği üçüncü araç oldu.

BMW Sauber F1.08
1
BMW Welt'deki özel pistte yerel saatle 14.00'de birkaç tur atacak olan yeni araç, düşük üç katlı ön kanat, kokpitin arkasında X kanatlar, ön ve arkada teker kapaklarını bünyesinde barındırıyor.

2007'nin sürpriz takımlarından biri olan BMW Sauber, McLaren ve Ferrari'nin ardından en güçlü üçüncü takım olmuştu. İngiliz ekibinin markalar klasmanından ihracı sonrasında ise sezonu ikinci sırada kapamıştı BMW motor sporları direktörü Mario Theissen lansman sırasında yaptığı açıklamada, bu noktada son 2-3 senelik yoğun çalışma sonrasında gelindiğini belirtti.

Theissen, "Çok güçlü iki sezon geçirdik. Yeni araç üzerinde çok çaba harcadık. F1.08, son iki senedir öğrendiğimiz, tecrübe ettiğimiz herşeyi ihtiva ediyor. İleriye dönük yine önemli bir atılım olacak" dedi.
"Önümüzdeki araçlarla mücadelede kendimize güveniyoruz" diyen Theissen, bununla birlikte ilk McLaren ve Ferrari'ye karşı kazanmanın kolay olmadığını ifade etti.

Theissen, "Bu kesinlikle zor olacak, çünkü önümüzdeki iki takım da en güçlü takımlar ve çok tecrübeliler. Onlar da bu sezon büyük atılım yapacaklardır. Biz onların yaptığından daha fazla gelişim göstermek zorundayız. Son iki senede iyi bir ilerleme kaydettik. Dolayısıyla aradaki boşluğu kapatacağımız konusunda kendime güveniyorum" dedi.

0 yorum:

page counter