3 Ocak 2008 Perşembe

Pilotlar, sürüş güvenliği için harekete geçti

Formula 1'in önde gelen pilotlarının, çekiş kontrol sisteminin yardımı olmadan yağışlı havalarda ortaya çıkabilecek güvenlik endişelerini müzakere etmek üzere FIA ile görüşmeler başlattığı belirtildi. Yeni araçlarının tanıtımları öncesinde konuşan çok sayıda pilot, yağışlı havalarda yarış güvenliği konusunda endişeli olduklarını dile getirmişti.

Fernando Alonso
1
Bunun üzerine bir grup pilot F1 yarış direktörü Charlie Whiting ile, yağışlı yarışlarda uygulanacak bir hareket planı üzerine anlaşmak için görüştükleri ifade edildi.

Grubun başını çeken David Coulthard yaptığı açıklamada, "Fernando Alonso çekiş kontrol sistemi olmasına rağmen (geçen yıl) Fuji'de yol üzerinde su kayağı yapmıştı. Elektronikler onu bile desteklememişti. Yardımcı sistemler olmadan, bunun örneklerine daha fazla şahit olacağız" dedi.

Geçmişte yaşanan ciddi kazaların tekrarlanmasını istemediklerini vurgulayan Coulthard, "Charlie'nin bize yardım konusunda doğru olanı yapacağına ve tavsiyelerde bulunacağına inanıyorum. Bu yüzden, daha sonradan tepki göstermektense, şimdiden bir diyalog başlattık" dedi.

Honda Racing pilotu Jenson Button ise, "Çekiş kontrol sistemi olmadan yapılan sürüşlerdeki tek çekincem ıslak pistlerdeki yarışlar. Gerçekten çok tehlikeli olacak. Çekiş kontrol olmadna Fuji'deki gibi yarışamayabiliriz. O zaman bile spin atan çok pilot olmuştu" diye konuştu.

Ferrari pilotu Felipe Massa ise, "Güvenlik açısından geriye doğru atılmış bir adım. Kesinlikle daha fazla kaza olacak. Islak pistlerde yarışmak ise çok tehlikeli olacak" dedi.

Massa ayrıca, "Michael Schumacher ve diğer bazı pilotlarla bu konuda konuştum. Bana söyledikleri şu: Çekiş kontrol olmadan aracı kullanmak, geçmişte olduğundan daha tehlikeli hale gelecek" şeklinde konuştu.

0 yorum:

page counter