3 Ocak 2008 Perşembe

BMW'nin hedefi podyumun tepesine çıkmak

BMW Sauber, geçtiğimiz sezon gerçekleştirdiği çıkışın ardından bu yılki hedeflerinin ilk Grand Prix zaferini yaşamak olduğunu yineledi. BMW Motorsporları Direktörü Mario Theissen yeni sezon hakkındaki düşüncelerini net bir şekilde ifade ederek, gelecek sezon zirvedeki takımlarla aralarındaki farkı kapatmayı amaçladıklarını söyledi. Theissen, "Ayrıca ilk Grand Prix zaferimizi yaşamayı hedefliyoruz" dedi.

Nick Heidfeld
1
Nick Heidfeld ise, McLaren ve Ferrari arasında sezon boyunca devam eden şampiyonluk mücadelesinin, BMW Sauber'in aradaki boşluğu kapatmasına yardım etmiş olabileceğini umuyor.

İngiliz ve İtalyan ekipleri son yarışa kadar sezona odaklanırken, BMW Sauber sezonun bitmesine birkaç yarış kala tüm dikkatlerini 2008 aracı üzerinde yoğunlaştırma fırsatı bulmuştu.

Heidfeld, kendi internet sitesine yazdığı yazıda, bunun takıma bir avantaj sağladığını umduğunu söyleyerek, "Ferrari ve McLaren şampiyonluğu kazanmak için herşeyleriyle son yarışa kadar enerji harcamak zorunda kalmasının bize bir avantaj getirmesi lazım. Bu arada Renault da gelecek yıla çok daha önceden konsantre olan takımlardan" dedi.

Heidfeld, "Dolasıyla teorik olarak gidişat oldukça iyi görünüyor. Yeni sezon hakkında düşüncelerim gayet olumlu. Fakat hiçbir zaman düşüncelerinize güvenemezsiniz, son yıllarda yaşananların farkındayım" dedi.

2001'de BMW Sauber'in markalar klasmanında dördüncü olduğunu hatırlatan Heidfeld, "Daha sonra herkes daha iyi sonuçların alınacağını düşünmüştü fakat öyle olmadı. O nedenle Formula 1'de duygular hesaba katılmaz" dedi.

0 yorum:

page counter