1 Ocak 2008 Salı

Kovalainen: 'McLaren’da mümkün olduğunca uzun kalmak istiyorum'

Heikki Kovalainen gelecek sene mücadele edeceği McLaren’da mümkün olduğunca uzun süre kalmayı amaçladığını kaydetti. Fin pilot, geçtiğimiz sezon Lewis Hamilton’ın yanında sıkıntılı bir yıl geçiren Fernando Alonso’nun yerini almak üzere Renault’dan İngiliz ekibine transfer olmuştu.

Tabloid gazetesi The People’a konuşan 26 yaşındaki Kovalainen, karting yıllarından rakibi olan Hamilton’la benzer bir çatışma yaşayacağını ummadığını ifade ederek,”McLaren’da mümkün olduğunca uzun süre kalmak istiyorum. McLaren çocukluğumdan beri benim favori takımımdı. Her zaman bu takımın bir parçası olmak istemişimdir. Şimdi bu oldu ve her şey yolunda gidiyor” dedi.

En iyi derecesi geçtiğimiz sezon Fuji’de ikincilik olan Kovalainen ilk yılını yedinci sırada bitirmişti. Renault’da 2006’ta test pilotu olarak görev yapan Kovalainen’in bu nedenle F1’de daha fazla tecrübesi bulunuyor.

Fakat Kovalainen İngiliz takım arkadaşı hakkındaki açıklamasında, “Çok güçlü bir pilot, şampiyonanın favorilerinden biri olduğu ortada. Rekabetçi olabilmek ve bunun avantajını kullanabilmek için takımla iyi bir ilişki kurmak istiyorum” dedi.

0 yorum:

page counter