28 Aralık 2007 Cuma

Honda'dan bütçe sınırlaması önerisi

Honda, FIA'dan Formula 1 takımları için belli bir tavan bütçenin belirlenmesi yönünde bir öneride bulundu. FIA'nın aerodinamik gelişimin yanı sıra, rüzgar tünellerinin ve kullanımının kısıtlanması, motor teknolojisinin dondorulması ve maliyetlerin düşürülmesine yönelik aldığı diğer tedbirlerin yanı sıra Honda; konvansiyonel olmayan daha fazla düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Honda patronları, FIA'nın takım bütçeleri konusunda bir tavan sınır koyması gerektiğini düşünüyor.

Honda Racing CEO'su Nick Fry ve takım patronu Ross Brawn, F1'de maliyetlerin düşürülmesine yönelik soruna en gerçekçi çözümün bütçe sınırlaması olduğuna inanıyor.

Fry yaptığı açıklamada, "Ross ve ben, bütçe tavan uygulamasının ciddi olarak ele alınmaıs gereken bir öneri olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Aero kısıtlamalara yönelik birçok öneriye destek verdiklerini belirten Fry, "Fakat paranın diğer kısmı başka yerlere kanalize edilecek. Bu da pilot maaşlarına, mühendis maaşlarına veya aracın diğer parçalarına gidecek. Bu durum bir takımın ödemesi gereken toplam miktarı düşürmeyecek" dedi.

Bu yüzden genel bir bütçe sınırlamasının düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Fry, "Bunu denetlemek zor olacaktır ancak buna rağmen bunun başarılabileceğini düşünüyoruz" dedi.

0 yorum:

page counter