19 Aralık 2007 Çarşamba

FIA casusluk davasını kapattı


Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), casusluk skandalına karışan McLaren Mercedes takımının dinleneceği 14 Şubat 2008 tarihli toplantıyı iptal etti.

FIA, McLaren Mercedes'in, Ferrari'den sızdırdığı gizli bilgileri 2008 aracında kullanıp kullanmadığı konusunda 14 Şubat'ta Paris'te yapacağı toplantıyı iptal etti.

McLaren Mercedes'in CEO'su Martin Whitmarsh'ın, geçen hafta Dünya Motor Sporları Konseyi'ne bir mektup yazıp suçlu olduklarını kabul etmesi ve özür dilemesi üzerine toplantının iptal edilmesine karar verildi.

Mektupta, Ferrari'ye ait gizli bilgilerin, takım içinde tahmin edilenden daha ciddi ve yoğun şekilde yayıldığı belirtilerek, ""McLaren; FIA, Ferrari, Formula 1 dünyası, Formula 1 ve takım taraftarlarından basın yoluyla özür dilemek istiyor. Benzer bir olayın tekrarlanmaması için gereken tüm değişiklikler yapılmaktadır" ifadeleri yer alıyordu.

Söz konusu skandal nedeniyle McLaren takımı Eylül ayında 100 milyon dolar para cezasına çarptırılmış, markalar klasmanındaki puanları da silinmişti.

McLaren, özür mektubunda, Ferrari'den sızdırılan gizli datanın 2008 aracının performansına olumlu etki yapacağı şüphesini ortadan kaldırmak istediğini de bildirerek, geliştirme aşamasında olduğu üç yeni sistemle ilgili çalışmalarını durdurmayı teklif etmişti.

0 yorum:

page counter