10 Aralık 2007 Pazartesi

Ve Fernando Alonso Renault’da!

Gün içinde İspanyol gazetelerine düşen haber resmiyet kazandı ve geçtiğimiz sezon McLaren’de yarışan Fernando Alonso eski takımı Renault ile astronomik bir ücret karşılığında anlaşmaya vardı.

2007 sezonunda McLaren’de hayal kırıklığı yaratan ve takımla arasında sürekli sorunlar yaşayan İspanyol pilot ‘yuvam’ dediği takımı Renault’ya döndü. 2008 sezonunda Fransız takımında yarışacak olan Fernando Alonso’ya test pilotluğundan yükselip aracın başına geçecek olan Brezilyalı Piquet eşlik edecek. Renault, geçtiğimiz yıl takımda yarışan iki pilotu Giancarlo Fisichella ve Heikki Kovalainen’ni serbest bıraktı. Böylece Fransız takımı iki yeni isimle sezona başlayacak.

Fransız ekibiyle 2 yıl üst üste şampiyon olan Fernando Alonso yaptığı açıklamada, “Renault’ya döndüğüm için çok mutluyum. Bu takım, benim Formula 1 pilotu olmamı sağladı. Geçtiğimiz yıl sorunlar yaşadılar ancak ben, takımın gerçek kapasitesini biliyorum ve bu sene bu gücü ortaya çıkarmak için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.

26 yaşındaki Alonso, 2003-2006 yılları arasında Renault takımında yarışmış ve toplam 15 yarış kazanarak 2 kez dünya şampiyonluğunu elde etmişti. Fransız ekibin bir diğer yeni pilotu Brezilyalı Piquet ise Renault’da geçirdiği test pilotluğunun ardından bu sene asıl direksiyonun başına geçecek. 22 yaşındaki Brezilyalı pilot, 2006 yılında GP2’de sezonu 2. sırada tamamlamıştı.

0 yorum:

page counter