4 Aralık 2007 Salı

Prodrive 2008'de mümkün değil

Prodrive'ın patronu David Richards, planlandığı gibi 2008 sezonunda Formula 1'e girmelerinin mümkün olmadığını açıkladı.

David Richards, Alman dergisi Auto Motor und Sport'a yaptığı açıklamada Prodrive'ın 2008'de Formula 1'de yer almasının şu an için mümkün görünmediğini söyledi.

Richards, "yasallığımız konusunda tartışma var. Buna bir de Concorde anlaşmasının sürekli ertelenmesini ekleyebiliriz. F1'e sezon ortasında girmek için FIA'ya talepte bulunduk ama ret cevabı aldık" dedi.

Prodrive'ın Formula 1'e girişinin olası görünmediğini ilk kez dile getiren Richards, "saydığım sorunlar yüzünden 2008 sezonunda Prodrive Formula 1 takımının gridde olması gerçekçi bir ihtimal değil" diye konuştu.

Prodrive, geçtiğimiz Nisan ayında FIA tarafından 2008 Formula 1 sezonunda mücadele edecek 12'nci takım olarak seçildi. Kendi aracını üretmek yerine başka takımların şasisiyle yarışmayı planlayan Prodrive, Williams'ın şiddetli muhalefeti sonucu geri adım atmak zorunda kaldı.

Concorde Anlaşması'na göre F1 takımları kendi ürettikleri araçlarla yarışmak zorunda. Gelecek yıl sona erecek bu anlaşmaya takımlar yeniden imza atmaya yanaşmıyor.

Richards yeni hedeflerinin 2009 yılında Formula 1'e girmek olduğunu ancak bunun için FIA'nın onayını ve yeni Concorde anlaşmasının imzalanmasını bekleyeceklerini söyledi.

Benetton and BAR'ın eski takım şefi, "Formula 1'den vazgeçmemiz söz konusu değil. Müşteri otomobili kullanmak istediğimiz için yasal riskler gündeme geldi ve bütün planlarımız bozuldu. Önümüz görmeden bu işe başlayamazdık" dedi.

0 yorum:

page counter