4 Aralık 2007 Salı

Schumacher Jerez'e de katılıyor

Formula 1'e Barcelona testiyle geri dönen yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher gelecek ay Jerez testinde de piste çıkacak.

Kariyerini 2006 sezonu sonunda noktaladıktan sonra ilk kez geçtiğimiz hafta Barcelona testinde F1 aracı kullanan Schumacher, Aralık ayının ilk haftasında Jerez'deki testlerde de pistte olacak.

38 yaşındaki eski Formula 1 pilotu, Barcelona'da etkileyici bir performans göstererek ilk iki günün en hızlısı olmuştu.

Ferrari'nin pist işleri sorumlusu Luca Baldisserri, çekiş kontrol ve pilota yardım eden diğer elektronik sistemlerin yeni sezonda olmayacağını vurgulayarak, "F1 eski günlerine dönüyor. Bu yüzden Michael'ın deneyimine, bilgisine ve görüşlerine ihtiyacımız var. Kendisi 4 Aralık'ta Jerez'de pistte olacak" dedi.

Torino gazetesi La Stampa'ya konuşan Baldisserri, McLaren'in ceza aldığı casusluk skandalının ardından, Microsoft-McLaren ortaklığıyla geliştirilen ECU'nun (Motor Kontrol Ünitesi) gelecek sezondan itibaren tüm takımlar tarafından kullanılacak olmasının kendisini az da olsa kaygılandırdığını söyledi:

"Bir yandan bilgimizin gizliliğini korumaya çalışırken, diğer yandan onun (ECU'nun) daha iyi çalışmasını sağlamak zorundayız."

0 yorum:

page counter