6 Aralık 2007 Perşembe

Büyük bekleyiş!

McLaren Mercedes'e ait gizli bilgi ve belgeleri yetki almadan kullandığı iddia edilen Renault, suçlu bulunduğu takdirde 100 milyon dolarlık para cezasına çarptırılabilecek.

Sezonun ikinci casusluk skandalına ilişkin söylentilere göre, her iki takımın yetkilileri, Dünya Motor Sporları Konseyi'nde bir araya gelerek, kendilerini savundular.

McLaren Mercedes yetkilileri, eski mühendisleri Phil Mackereth'in, Renault'a geçerken kendilerine ait gizli bilgileri beraberinde götürdüğünü ve 18'den fazla Renault çalışanının da bu bilgileri gördüklerini iddia etti.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) da Mackereth'a ait olduğu iddia edilen 11 adet CD'de, otomobillere ait sadece 18 teknik çizimin yer aldığını, daha önce basına sızan 780 detaylı projeye rastlamadıklarını kaydetti.

Renault yetkilileri ise Mackereth'in beraberinde birtakım bilgiler getirdiğini anlar anlamaz, Mclaren ve FIA'yı bilgilendirdiklerini ifade ederek, söz konusu bilgilerin biri demode olmak üzere, sadece 4 temel sisteme ilişkin olduğunu savundu.

Suçlu bulunduğu takdirde, Renault takımının 100 milyon dolarlık para cezasına çarptırılabileceği bildirilirken, konsey geçen sezon Renault'nun mağdur takımın yakıt, vites, soğutma, hidrolik kontrol ve süspansiyon aksamına ilişkin bilgileriyle haksız avantaj sağlayıp sağlamadığına karar verecek.

0 yorum:

page counter