4 Aralık 2007 Salı

Renault genç Piquet'ye göz kırptı

2008 sezonunda yarış pilotlarını değiştireceğini açıklayan Renault'nun patronu Flavio Briatore, Nelson Piquet Jr.'nin takımın yeni pilotlarından biri olabileceğini ima etti.

Flavio Briatore, Fernando Alonso'nun dönüşünün yüzde 60 ihtimalle gerçekleşeceğini açıkladıktan sonra diğer pilotun kim olacağı konusunda önemli bir ipucu verdi.

Briatore, Renault'nun 2007 sezonundaki pilotlarını La Gazzetta dello Sport'a değerlendirdiği açıklamasında Nelson Piquet Jr.'ye övgüler yağdırırken, deneyimli Giancarlo Fisichella'dan bahsetmedi:

"Unutmayalım ki Nelsinho geçtiğimiz sezon GP2'de Hamilton ile sonuna kadar mücadele etti. İnanılmaz bir potansiyele sahip. Gerçek bir sürpriz olabilir."

Renault'nun patronu, Heikki Kovalainen ile ilgili yorumunda ise, "2007'de idare edilmesi çok zor bir aracı vardı ama şu ana kadar iyi iş çıkardı" dedi.

Formula 1'de çaylak sezonunu tamamlayan Kovalainen, takımda iki numara olmayı kabul etmeyi düşünmediğini açıklamıştı. Fin sürücünün adı McLaren için geçiyor.

Force India ile temasa geçtiği iddia edilen Renault'nun diğer pilotu Fisichella'nın kaderinin ise Alonso'nun Renault'ya dönüp dönmeme kararına bağlı olduğu ifade ediliyor.

0 yorum:

page counter