4 Aralık 2007 Salı

"Renault gizli bilgileri kullandı"

Vodafone McLaren, eski bir çalışanı aracılığıyla Renault'nun eline geçen gizli teknik bilgilerinin Fransız takımı tarafından kullanıldığına inanıyor.

İngiliz gazetelerinden yer alan iddiaya göre McLaren, eski çalışanı Phil Mackereth aracılığıyla Renault'ya geçen gizli bilgilerin Fransız takımı tarafından kullanıldığına inanıyor.

Adı açıklanmayan bir kaynağın medyaya aktardığı yazılı nota göre Renault, eline geçirdiği McLaren'e ait gizli bilgiler sayesinde haksız avantaj ve yarar elde etti.

İngiliz basınının yanı sıra Reuters haber ajansına da ulaşan bilgi notunda McLaren'e ait 33 gizli dosyanın 11 diskete kopyalandığı, ardından Renault'nun bilgisiyarına yüklendiği ve aralarında yedi departman şefinin de bulunduğu toplam 18 Renault çalışanı tarafından tartışıldığı belirtiliyor.

Notta, 33 gizli dosyanın, 2006 ve 2007 McLaren araçlarının tüm teknik detaylarını ortaya koyan 780'den fazla çizimi içerdiği ifade ediliyor.

İngiliz basınında yer alan bu yeni iddiayla ilgili Renault, McLaren ve Uluslararası Otomobil Federasyonu'ndan (FIA) bir açıklama gelmedi.

Renault, 2006'nın Eylül ayında kendilerine katılan Phil Mackereth'in, McLaren'e ait bazı bilgileri beraberinde getirdiğini doğrulamış, işine son verilen Mackereth'in, hiçbir Renault çalışanının haberi olmadan kendi bilgisayarına yüklediği bilgileri içeren disketi hemen McLaren'e gönderdiğini ve FIA'yı bilgilendirdiğini açıklamıştı.

FIA, Renault'nun kendisine yöneltilen suçlamayla ilgili savunmasını 6 Aralık'ta Monaco'da dinleyecek.

0 yorum:

page counter