7 Aralık 2007 Cuma

Suçlu bulunan Renault'ya ceza verilmedi

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), McLaren Mercedes'in bilgilerini çalmakla itham edilen Renault'yu suçlu bulmasına rağmen, Fransız takımına ceza vermedi.

Monaco'da toplanan Dünya Motor Sporları Konseyi, Renault'nun McLaren Mercedes'in bilgilerini kullandığını belirterek, Fransız ekibinin suçlu bulunduğunu açıkladı.

Ancak FIA, 2005 ve 2006 markalar şampiyonu Renault'ya ceza verilmemesini kararlaştırdı.

Renault takımı, McLaren'den bilgileri getiren mühendis Phil Mackereth'in, takımın durumdan haberdar olduğu 6 Eylül'den hemen sonra görevine son vermişti.

Bu kararın ardından, sezon sonunda McLaren Mercedes'ten ayrılan Fernando Alonso'nun da eski takımıyla anlaşma ihtimali doğdu.

McLaren Mercedes'e ait gizli bilgi ve belgeleri yetki almadan kullanan Renault'nun 100 milyon dolarlık para cezasına çarptırılabileceği belirtiliyordu.

Dünya Motor Sporları Konseyi'ne bilgi veren McLaren Mercedes yetkilileri, eski mühendisleri Phil Mackereth'in, Renault'ya geçerken kendilerine ait gizli bilgileri beraberinde götürdüğünü ve 18'den fazla Renault çalışanının da bu bilgileri gördüklerini iddia etti.

FIA da Mackereth'a ait olduğu iddia edilen 11 adet CD'de, otomobillere ait sadece 18 teknik çizimin yer aldığını, daha önce basına sızan 780 detaylı projeye rastlamadıklarını kaydetti.

Savunma yapan Renault yetkilileri ise Mackereth'in beraberinde bir takım bilgiler getirdiğini anlar anlamaz, McLaren ve FIA'yı bilgilendirdiklerini ifade etti.

Renault, söz konusu bilgilerin 1'i demode olmak üzere, sadece 4 temel sisteme ilişkin olduğunu savundu.

KULLANICI YORUMLARI
Buraya ilk yorum yazan siz olun


Yayınlanan yorumlar yorum sahiplerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır, CNN TÜRK ve cnnturk.com'un görüşlerini yansıtmaz.

Okur yorumları CNNTURK.COM editörleri tarafından onaylanmaktadır. CNNTURK.COM her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren ve toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları kesinlikle yayınlamamaktadır. Cümlenin anlam bütünlüğü bozulmadığı takdirde, söz konusu ifadeler yorumdan çıkarılmaktadır.

Editoryal yoğunluk ve olası teknik arızalar sebebiyle yorumların yayına alınması gecikebilir.

Yukarıda belirtilen türden ifadeler içermediği halde yorumunuzun yine de yayınlanmadığını düşünüyorsanız, kullanıcı adınız ve yorum yaptığınız haberin başlığını belirterek, bize yazın.
Sayfa Fonksiyonları

ADnet Reklamları
Estatium
Türkiye Konut Projeleri Bu Portalde
Yeni yuvanızın adresi 212 3567500
www.estatium.com
Siz de reklam verin.
Ana Haberler Bütün Haberler

Davada yeni bir soru
• NATO üyelerinin dışişleri bakanları buluştu
• Teziç son kez YÖK Genel Kurulu'na başkanlık ediyor
• YÖK'te Teziç döneminde 22 öğretim üyesine ceza geldi

Formula 1 Bütün Haberler

Renault suçlu ama ceza yok
• Grand Prix Takvimi
• Şampiyona Klasmanı
• Pilotlar ve Takımlar

0 yorum:

page counter