4 Aralık 2007 Salı

Ralf ve Fisi'nin umudu Force India

Formula 1'in deneyimli pilotları Ralf Schumacher ve Giancarlo Fisichella, gelecek haftaki Jerez testinde Force India tarafından denenecek.

Force India'dan yapılan açıklamada Schumacher ve Fisichella ile birlikte beş pilotun daha gelecek haftaki Jerez testinde deneneceği belirtildi.

El değiştirdikten sonra Spyker olan ismini Force India'ya çeviren takım, 4-7 Aralık'taki testlerde her iki pilotun birer gün piste çıkacağını duyurdu.

Force India ile teste çıkacak diğer isimler Formula 1'de yarış deneyimi olan Avusturyalı Christian Klien, İtalyan Vitantonio Liuzzi ve Fransız Franck Montagny ile daha önce hiçbir grand prix'ye katılmayan Hollandalı Giedo van der Garde ve İspanyol Roldan Rodriguez.

Formula 1'de ilk sezonunu tamamlayan ve 2008 için yeri garanti olan Adrian Sutil, Jerez testine katılmayacak.

Force India'nın deneyeceği pilotları 32 yaşındaki Ralf Schumacher son üç sezonu Toyota'da geçirdi. 179 F1 yarışına katılan Alman pilot Williams'ta olduğu yıllarda altı birincilik elde etti.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak McLaren'de yarışma isteğini dile getiren Schumacher, Force India'nın teknik şefi Mike Gascoyne ile Jordan ve Toyota'da birlikte çalıştı. Takımın sahiplerinden Hinti işadamı Vijay Mallya da geçtiğimiz sezon Toyota'nın sponsorları arasındaydı.

Yeni sezona Nelson Piquet Jr. ve Fernando Alonso ikilisiyle girmeyi planlayan Renault'daki yerini kaybetmesi kesin görünen Giancarlo Fisichella, Force India ile Formula 1'de kalmak isteyen bir başka pilot.

Kariyerinde üç grand prix birinciliği bulunan 34 yaşındaki İtalyan sürücü, "Renault 2008 pilotlarını henüz açıklamada ama bana diğer seçenekleri değerlendirmem için izin verdi. Force India'nın davetini memnuniyetle kabul ettim" dedi.

0 yorum:

page counter