15 Ocak 2008 Salı

Motor teknolojisinin dondurulması 5 yılla sınırlandırıldı

Formula 1 takımları motor teknolojisini dondurma kararının beş yıla indirilmesi üzerinde anlaşmaya vardı. Takımlar ayrıca FIA'nın, mümkün olan en kısa süre içinde F1'de daha fazla maliyet kısıcı tedbir çağrısını da kabul etti.

FIA buna göre, rüzgar tüneli ve bilgisayar kullanımının azaltılması dahil ortaya atılacak yeni fikirleri müzakere etmek için Paris'te Cuma günü takım patronlarıyla bir araya geldi.

Rüzgar tüneli yasağı gibi daha radikal planların takımlarca reddedilmesine rağmen, patronların; maliyetlerin düşürülmesi gerektiği yönünde birşeyler yapılmasının zorunluluğunu kabul ettikleri ve bu yönde kendi önerileri bulunduğu belirtildi.

Bu arada bir kaynak toplantıyı "çok olumlu ve verimli" olarak niteledi. Takımların toplantıda, normalde 10 yıl olan motor teknolojinin dondurulması uygulamasının 5 yıla çekilmesine karar verdi. Buna göre FIA, 2013 yılı için hazır olacak yeni motor konsepti üzerinde çalışmaya başlayacak.

FIA ve takımların bu süreyi kısaltmalarının, şu an 8 silindir 2.4 litre motorların yerine yapılacak yeni düzenlemelerle daha çevreci motorların kullanılması amacını taşıdığı tahmin ediliyor.

Bu arada takımlar maliyetlerin düşürülmesi konusunda daha fazla adım atılması yönünde de fikir birliği içinde olduğu ifade edildi. Ancak bunun nasıl gerçekleştirileceği noktasında takımların farklı düşüncelere sahip olduğu kaydedildi.

0 yorum:

page counter