17 Ocak 2008 Perşembe

Alonso: 'F1'e bakışım değişmeyecek'

Fernando Alonso, Renault'ya dönmesinin ardından Formula 1'e bakışında bir değişiklik olmayacağını söyledi. Alonso 2005 ve 2006'da şampiyonluk yaşadığı Fransız ekibinden McLaren'a transfer olmuş, geçtiğimiz sezon da şampiyonluğu kıl payı kaçırmıştı.


2007'de McLaren'da yaşadığı sıkıntılara rağmen Alonso, Renault ile yeniden şampiyonluk mücadelesi verebilmek için aynı yaklaşımla mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Alonso bugün Jerez'deki testlerin ardından yaptığı açıklamada, "Her zaman nasılsam yine öyle olacağım. Sezon başında yapmak istediğim tek şey var, çok sıkı çalışmak ve potansiyelimi ortaya koymak için azami çaba göstermek" dedi.

Alonso, "ING Renault F1'de bunu başarılı bir şekilde yapabileceğimi biliyorum. Çünkü geçmişte bunu başardık. Enerjimi sonuna kadar buna harcamak istiyorum. Elbette takım da kazanmak için herşeyi yapacak, bu benim spora her zamanki yaklaşımımdır" diye konuştu.

Alonso, yokluğunda Renault'da çok şeyin değiştiğini ancak şampiyon olduğu senelere ait hatıraların hala zihninde çok güçlü bir şekilde durduğunu kaydetti.

İspanyol pilot, "Takım 2006'da bıraktığım zamana göre tümüyle değişmiş. Büyük değişiklikler olmuş. Birçok şeyi geliştirmişler ve birçok alanda güçlenmişler. Dolayısıyla bu manada, yeni bir takımla yeni bir macera olacak" dedi.

Alonso, "Tabii bu arada Renault pilotu olarak geçirdiğim 6 yıllık süreyi unutmam da mümkün değil. O zamanki hatıralarım hala capcanlı" dedi.

Takımın gelecek sezonki performansına ait tahminde bulunmayan Alonso, "Yeni aracın lansmanı yapıldığında, tahminler her zaman yüksektir. Çok umutlu olursunuz. Ancak gerçek tabloyu görmek için aracın yarışmasını beklemeniz gerekir" dedi.

0 yorum:

page counter