2 Ocak 2008 Çarşamba

Çekiş kontrol yasağı F1'e hareket getirecek

BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, yeni kural değişikliklerinin 2008 sezonuna etkisinin ivedi olabileceğini söyledi. Alman pilot kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada, çekiş kontrol dahil, pilota yardımcı elektronik sistem yasağının etkilerini görmeye "hevesli" olduğunu belirtti.

Nick Heidfeld
1
30 yaşındaki Heidfeld, "Son yıllarda start kontrol sistemi veya en azından bazı yardımcı sistemler vardı. İşte bu yüzden startlar daha önceden tahmin edilebiliyordu. Başlangıçta Renault her zaman harika çıkışlar yapıyordu. Ondan sonra biz iyi çıkışlar yapmaya başladık" dedi.

Alman pilot, "Start kontrol sistemine dönmeden önce startlarda pozisyon kaybetmek veya kazanmak çok kolaydı. Dolayısıyla gelecek sene yeniden çok ilginç startlar göreceğiz" dedi.

Heidfeld ayrıca, çekiş kontrol sistemsiz Formula 1'in daha hareketli hale geleceğini söyledi. Heidfeld, "Daha fazla kayma olacak. Daha kolay bir şekilde hata yapacaksınız bu da daha fazla sollama görmeye neden olacak, özellikle de baskı altında olduğunuz zaman" dedi.

0 yorum:

page counter