9 Mayıs 2008 Cuma

FIA sıralamalarda değişiklik yaptı

FIA, Super Aguri'nin F1'den çekilmesi dolayısıyla, sıralamanın ilk iki bölümünden sonra sadece beşer aracın son sıralama turlarının dışında bırakılacağını doğruladı.
2008 sezonu kuralları, 24 aracın yarışacak olmasına göre hazırlanmıştı. Hazırlanan yönetmeliğe göre, birinci ve ikinci sıralama turlarından sonra yedişer araç çıkarılıp, son sıralama turu on araç arasında yapılacaktı.

Yönetmelikte, yarışan araç sayısının 22’ye düşmesi durumunda, ilk iki sıralamadan sonra altışar aracın son sıralama turlarında yer alamayacağına dair bir madde olmasına rağmen, yarışacak 20 araç kalması durumunda sıralamalarda nasıl bir politika izleneceğine dair resmi bir madde yer almıyordu.

Ancak, Türkiye GPsi öncesi, yetkililer ile yapılan görüşmelerden sonra, bu sayının, sıralama başına beş araç olmasına karar verildi.

FIA, Perşembe günü, akşam saatlerinde verdiği demeçte, yetkililerin Teknik Delege’den aldıkları rapora göre, 2008 Türkiye GPsinde 20 aracın yarışacağının belirtildiğini açıkladı.

“Bu sebeple, yönetmeliğin 33.1nci maddesi gereğince, yetkililer, birinci ve ikinci sıralama turlarından sonra beşer aracın üçüncü sıralama turlarının dışında bırakılacağını açıkladılar.”

İlk bölümden sonra, altı değil beş araç ikinci sıralamaların dışında bırakılacak olmasına rağmen, Super Aguri’nin yokluğu, ikinci sıralamalarda yer almak için zor bir mücadeleye girecek olan takımların işini daha da zorlaştıracaktır.

Super Aguri’nin bu sezon sergilediği performans, gridin geri kalanında yer alacak takımların, ilk sıralamalarda, ciddi anlamda gridteki dört cep için mücadele etmesi anlamına geliyordu. Ancak, şimdiki şartlar, bu takımların, ikinci sıralamada yer alabilmek için, sınırlarını çok daha fazla zorlamaları gerekeceği anlamına geliyor.

0 yorum:

page counter