9 Mayıs 2008 Cuma

Hamilton İstanbul'da podyum istiyor

Vodafone McLaren pilotu Lewis Hamilton, Troya dans gösterisinde sahneye çıktı. Hamilton, geçtiğimiz yıl beşinci olduğu İstanbul Park'ta bu kez podyuma çıkmayı hedeflediğini söyledi.

Hafta sonunda koşulacak F1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'si öncesinde pilotlar çeşitli sosyal aktivitelerde boy gösteriyor. Vodafone McLaren pilotu Lewis Hamilton, Troya dans gösterisinde sahneye çıktı.

Vodafone McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu, Yeşilköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde Troya dans gösterisinin bir parçası oldu ve sahneye uçarak geldi.

Hamilton, gösteride, sahneye inip savaşı önleyen ve barışı sağlayan kişi rolünde oynadı. Sahneye özel ipler vasıtasıyla uçarak gelen genç pilot, savaşan iki grubun arasına girerek barışı sağladı.

Lewis Hamilton, gösterinin sonrasında yönetmen Mustafa Erdoğan ile küçük bir şov yaptı.

CNN Türk'ün canlı yayınında Reha Erus'un sorularını yanıtlayan 23 yaşındaki Hamilton, hafta sonunda koşulacak Türkiye Grand Prix'sini ve İstanbul Park pistini değerlendirdi:

"Sekizinci viraj sezon içindeki en iyi virajlardan bir tanesi ve zorlayıcı. Çok uzun olduğu için hızınızı arttırdığınızda dört apex geçiyorsunuz ve bu da kaslarınızı zorluyor.

"Puanlar bu sene de yakın. Aradaki farkı kapatabiliriz. İstanbul'da geçen defa güzel yarış geçirmiştik. Bunu yine tekrarlayabiliriz.

"Herkes yarışın parçası ve herkesin hedefi kazanmak. Bunu yapabilecek yeteneğimiz var. Arkamızda büyük bir takım var kendimi hazır hissediyorum. Elimizden geleni yapacağız."

Geçen yıl İstanbul Park'ta beşinci olduğunu hatırlatan Hamilton, "bu sene podyuma çıkmayı hedefliyoruz. Dünyada iki tane saat yönünün tersinde pist var. İstanbul bunlardan biri. Virajlarda sol tarafa yattığınız için boynunuzun sol tarafı ağrıyor. Diğer pistlerde sağ tarafınızı kullanıyorsunuz. Nefes nefese yarışlar olabiliyor. Her pist böyle değil" diye konuştu.

0 yorum:

page counter