14 Mayıs 2008 Çarşamba

Paul Ricard testleri başladı

Türkiye Grand Prix'sinin hemen ardından Formula1 takımları Fransa'nın güneyinde bulunan Paul Ricard pistinde test sürüşlerine bu sabah başladı. Monaco ve Kanada Grand Prix'leri öncesinde gerçekleştirilen testlerde takımlar bu iki Grand Prix için çalışmalarını 3 gün boyunca devam edecekler.
F1 test takvimine göre, 10 takım, bu yılki en zorlu iki pist için hazırladıkları komponent ve ayarları denemek üzere Paul Ricard Hig Tech Test Pisti'nde 3 gün süreyle geçirecek. Testlerde her bir takım için sadece bir araçla piste çıkmasına izin verilecek. Sezonun en kritik yarışları olarak görülen grand prix'ler öncesinde takımlar için Paul Ricard testlerinin her dakikası önem taşıyor.

Paul Ricard HTTT, takımların dar ve tozlu Monte Carlo sokak pistini simule etmelerine izin veren özellikleri esnek tasarımı nedeniyle seçiliyor. Ayrıca burası Montreal'deki yarış için de önemli bir hazırlık dönemini içeriyor. Bu hafta takımlar Çarşamba ve Perşembe günleri Monte Carlo'ya yönelik çalışmalar gerçekleştirecek. Son gün ise Kanada Grand Prix'ye yönelik çalışmalar yapılacak.

İlk gün bir çok takımda dikkat eçekn unsur yeni aero parçaların kullanılması oldu. Honda aracın burun kısmındaki kanatlaraın uç kısımlarına birer fin taktı. Williams ise FW28'in motor kapağına RedBull ve Renault'da görüğümüz kanadın farklı bir versiyonunu deniyor. Force India takımı ise yeni barge board'ları Paul Ricard pistinde ortaya çıkarttı.

0 yorum:

page counter