11 Mayıs 2008 Pazar

F1 Yarış DirektörüGP2 mücadelesinde piste başıboş bir köpeğin girmesinden sonra Türkiye Grand Prix pist güvenliğine yönelik FIA'ya rapor sunacak.

Bruno Senna, altıncı sırada yarıştığı sırada piste giren başıboş köpeğe çarparak mücadele dışı kalmıştı. Senna'nın aranın ön kanadı ve ön sağ süspansiyonu hasar görmüştü. Bu olaydan bir süre sonra piste başka bir köpeğin girmesi nedeniyle de güvenlik aracı piste çıkmak zorunda kalmıştı.

Bunun üzerine Whiting, benzer bir hadisenin Türkiye GP'de yaşanmaması için güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

Yarışın başlamasından kısa süre ö nce FIA tarafından yapılan açıklamada, Whiting, FIA'nın olayı ciddi şekilde soruşturacağını söyledi.

Açıklamada, piste tüm girişlerde kontrolün artırılması ve benzer bir olayın yaşanmaması için pistin her tarafının kontrol edilmesi ve yarış boyunca kontrollerin sürmesi talimatının verildiği ifade edildi.

Whiting ayrıca GP2 Sportif Düzenlemeleri'nin 30. Maddesi 16. fıkrasının ihlal edildiği olayla ilgili olarak FIA'ya konunun ciddiyetle ele alındığını belirten resmi bir rapor sunacağını kaydetti.

Sözkonusu kural, güvenlik nedeniyle FIA tarafından müsaade edilenler dışında hayvanların piste, pit alanına, padoka veya seyircilerin bulunduğu alanlara sokulmasını yasaklıyor.

0 yorum:

page counter