9 Mayıs 2008 Cuma

Rampf: 'İstanbul'da en küçük bir fark önemli sonuçlar doğurur'

BMW Sauber F1 Team Teknik Direktörü, markalar klasmanında ikinci sırada bulunan takımın Türkiye'de pozisyonunu korumayı amaçladığını söyledi.

İlk üç yarıştaki pistlerin kendine has özelliklerinden dolayı BMW Sauber'in sezonun geri kalanındaki form grafiği hakkında şüpheler olduğunu işaret eden Rampf, "Ancak Barselona'daki yarış zirvede sıralamanın değişmediğini gösterdi.

Ferrari hala avantajlı durumda. McLaren Mercedes ve BMW Sauber F1 Team ise başa baş bir mücadele sergiliyor" dedi.

Hafta sonu İstanbul'daki mücadelenin çok heyecan verici olacağını kaydeden Rampf, "En küçük değişiklikler sıralamada önemli sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden hız kesmeden gelişme programımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

BMW Sauber'in, daha önceki iki yarışta İstanbul pisti hakkında detaylı bilgi topladığını ifade eden Rampf, pistin tüm kritik noktalarını bildiklerini belirtti.

Rampf, "Pilotlar, saatin tersi yönünde yarışıyorlar. Pistin yavaş bölümlerinde iyi bir çekiş kuvveti gerekiyor. Heyecan verici olan 8. viraj ise dört bölümden oluşuyor ve yaklaşık 250 km/s hıza çıkıyorsunuz" dedi.

Rampf ayrıca, "Pistin engebeli düzlüklerinden dolayı aracın aerodinamik hava direncinin limitlerinde tutulması gerekiyor. Bu yüzden İstanbul için, Barselona'da olduğundan biraz daha düşük bir downforce kurulumu tercih ettik" diye konuştu.

0 yorum:

page counter