12 Mayıs 2008 Pazartesi

Fransa formula 1 2009 Takviminden Çıkarılabilir

Fransa, Bernie Ecclestone'ın Paris caddelerinde bu yarışı şiddetle gerçekleştirmek istemesine rağmen, 2009 Formula 1 takviminden çıkarılabilir.

F1 genel sorumlusu, Pazartesi günü uluslararası L'Equipe gazetesine vermiş olduğu demeçte, bu yıl çok popüler olmayan Magny Cours'u son ziyaret edişimiz olabilir dedi.

77 yaşındaki Ecclestone'ın Fransa başbakanı Francois Fillon ile bir görüşme yaptığı ve Paris yarışının yapılabilmesi için çalışacağı söylendi.

İngiliz, "Ancak bu ihtimal 2009 için değil, 2010 için olabilir. Her koşulda, eğer böyle giderse bu yıl buradaki son yarışımız olacak" dedi.

Böylelikle 2009 senesi, 1955 yılından bu yana Fransa'nın bir grand prixe ev sahipliği yapamayacağı ilk yıl olacak.

Magny Course, kırsal Nevers bölgesinin merkezine yakın bir yerinde bulunuyor ve yerleşim yerinin az olması, konaklama imkanlarının eksikliği ve mesafenin oldukça uzak olması sebebiyle takvimdeki en az popülariteye sahip yerler arasında bulunuyor.

2005 yılında Nevers kelimesine atfen, Red Bull Yarış ekibi yarış öncesi vermiş olduğu bir demeçte, "Eğer bu kelimeyi İngilizce olarak düşünürseniz buraya gelen insanların, daha sonra buraya tekrar gelmeyi ne kadar çok istediğini görürsünüz" demişti.

0 yorum:

page counter