12 Mayıs 2008 Pazartesi

Mark Charlie Webber Whiting'in 'köpek olayına' tepkisinden memnun

Whiting, GP2 yarışının devam ettiği sırada piste başıboş iki köpeğin girmesinden sonra yarış güvenliğiyle ilgili olarak FIA'ya resmi bir rapor sunacağını açıklamıştı. Dünkü yarış sırasında Bruno Senna köpeklerden birine çarpmış ve aracında meydana gelen hasar nedeniyle yarışı terk etmek zorunda kalmıştı. Güvenlik aracının pistte olduğu sırada da bi başka başıboş köpek piste girmişti.

Whiting olay sonrasında acilen bir açıklama yaparak, Türkiye Grand Prix öncesinde güvenlik önlemlerinin artırılmasını istemişti.

Webber, FIA'nın konuyla ilgili olarak harekete geçmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Çünkü bu ciddi bir mesele. Köpeklerin yarışın olduğu bölgenin içinde veya yakınlarında bulunmasına izin verilmemeli. Bu sadece köpekler için değil, pilotlar için de çok tehlikeli bir durum" dedi.

Webber, "2008'de yaşıyoruz, bu tür şeylerin olmaması gerekiyor. Bunlar güvenliğin kullandığı köpeklere benzemiyordu. Çok iyi beslenmiş olmalarına rağmen, özellikle Senna'nın çarptığı beyaz olanı, başıboş köpeklere benziyordu. Diğerini kaçarken gördüğüme de sevindim" diye konuştu.

0 yorum:

page counter